آش عباسعلی کرمانشاهی با گوشت طبق مراحل زیر تهیه میشود:
- مرحله اول: گندم و تمام حبوبات را از روز قبل بشویید و با مقداری آب گرم بخیسانید. در طول این مدت، چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. برنج هم باید 2 ساعت خیسانده شود.
- مرحله دوم: در ادامه نخود، لوبیا چیتی و لوبیا سفید را با 4 پیمانه آب داخل قابلمهای مناسب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بپزند. یک ساعت بعد عدس را هم به این مواد اضافه کنید.
- مرحله سوم: در ادامه طرز تهیه آش عباسعلی کشدار، گندم را هم بهصورت جداگانه همراه با 2 پیمانه آب، داخل قابلمهای مناسب روی حرارت قرار دهید تا بپزد.
- مرحله چهارم: در اواسط پخت گندم، برنج خیسخورده را هم به گندم بیفزایید تا با هم بپزند.
- مرحله پنجم: یکی از پیازها را بشویید، پوست بگیرید و بهصورت نگینی خرد کنید. سپس پیاز نگینیشده را داخل قابلمهای دیگر با مقداری روغن تفت دهید.
- مرحله ششم: وقتی پیاز سبک شد، گوشت را هم اضافه کنید و چند دقیقه بعد، مقداری فلفل و زردچوبه در قابلمه بریزید.
- مرحله هفتم: حالا حدود 3 پیمانه آب اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بهطور کامل بپزد. بعد از پخت کامل، نمک را هم اضافه کنید.
- مرحله هشتم: پس از پخت گوشت، آن را از قابلمه خارج و استخوانهایش را جدا کنید. بعد از ریشریش کردن گوشت، آن را همراه با گندم، برنج و سایر حبوباتی که پختهاند، داخل قابلمهای بزرگ بریزید.
- مرحله نهم: کمی آب اضافه کنید و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه هم بریزید. شعله زیر قابلمه را ملایم کنید و اجازه دهید تمام مواد آش آنقدر با هم بپزند که دانههای گندم و برنج کاملا له شوند.
- مرحله دهم: هر چند وقت یکبار آش عباسعلی را هم بزنید تا ته نگیرد. در این فاصله مقداری پیازداغ، سیر داغ و نعنا داغ آماده کنید.
- مرحله یازدهم: در اواخر پخت آش مقداری از این مواد را داخل آش بریزید و مقداری را هم برای تزئین نگه دارید.
- مرحله دوازدهم: پس از اینکه آش کاملا جا افتاد و کشدار شد، آن را از روی حرارت بردارید و روغن کرمانشاهی را داخل آش بریزید.
- مرحله سیزدهم: درنهایت آش عباسعلی کرمانشاهی را داخل ظروف مناسب بکشید و روی آن را با سیرداغ، نعناداغ و پیازداغ تزئین کنید.البته میشه این آش خوشمزه سفارش داد و با کدتخفیف اسنپ فود با قیمت مناسب در منزل تحویل بگیرید.
نکات درست کردن آش عباسعلی مجلسی و جا افتاده
آش عباسعلی کرمانشاهی هر چقدر تندتر باشد، خوشمزهتر است. البته نکات دیگری هم ضمن پخت وجود دارند که به عطر و طعم بهتر این آش سنتی کمک میکنند. برای مثال به نکات زیر توجه کنید:
- طرز تهیه آش عباسعلی شباهت زیادی به طرز تهیه آش شله قلمکار دارد. با این تفاوت که آش عباسعلی فاقد سبزیجات است و در پخت آن تنها از مقداری نعناعداغ برای تزئین استفاده میشود.
- یکی از ویژگیهای آش عباسعلی جاافتاده این است که ظاهری کشدار شبیه حلیم دارد. به عبارت دیگر گندم و حبوبات باید آنقدر بپزند و له شوند که دیگر داخل آش پیدا نباشند.
- دقت کنید که آش عباسعلی کرمانشاهی خیلی زود ته میگیرد و ممکن است طعم تهدیگ آش، مزه آش را خراب کند. بنابراین از هم زدن آش غافل نشوید.
- ۰۲/۱۱/۰۲